Main content

Refinansering av kredittkortgjeld

Hvis du har kredittkortgjeld kan du spare mye på å refinansiere disse med et forbrukslån. Spesielt er dette tilfelle om du har flere kredittkort. For hvert kredittkort betaler du jo både høy rente, separate terminkostnader og gebyrer.

Søk om refinansiering her

Hva er refinansiering?

Når du refinansierer tar du opp ett lån for å betale ned andre lån. Enten det er et eldre lån, flere smålån, varekjøp med betalingsutsettelse og kredittkortgjeld. Målet med refinansieringen er at det nye lånet har bedre betingelser enn den opprinnelige gjeldsposten. Det kan for eksempel være i form av et lavere effektivt rentenivå.

Kredittkortgjeld er dyr gjeld

Kredittkortgjeld er noe av den dyreste gjelden du kan pådra deg. Renten på kredittkort er høyere enn de aller fleste andre lånetyper. Den effektive renten på kredittkort kan variere stort mellom de ulike tilbyderne, men ligger normalt på rundt 20-30%. Dette er mye høyere rente enn for andre former for finansiering. Hvis du ikke har mulighet til å betale ned kredittkortregningen i sin helhet innen forfallsdato, bør du vurdere andre finanseringsformer.

Gebyrer på kredittkort

Noen kredittkort har en årsavgift, og selv kortene uten årsavgift kommer med gebyrer. De fleste korttilbydere tar ikke noe gebyr ved varekjøp, men det påløper ofte et fast gebyr ved kontantuttak eller overføring av kontanter fra kredittkort til brukskonto. I tillegg kommer gjerne et variabelt gebyr som beregnes som en prosent av uttaksbeløpet. Kredittkortgebyrer er ofte høyere i utlandet.

Flere fordeler ved å refinansiere kredittkortgjeld

Ved å refinansiere kredittkortgjelden får du både lavere lånerente og betaler mindre i gebyrer – dermed sparer du penger.

I tillegg:

  • Refinansiering av flere kredittkort gir deg bedre oversikt med én faktura
  • Den økonomiske situasjonen blir mer oversiktlig
  • Du får kun én långiver og forfallsdato å forholde deg til
  • Lavere risiko for at du glemmer en betaling

Du kan selvsagt innfri deler av eller hele forbrukslånet når du selv måtte ønske.

Søk om refinansiering her