Main content

Forbrukslån er et godt alternativ til kredittkort

Hvis du trenger penger kan det være fristende å søke om et kredittkort. Det er imidlertid en dyr løsning, og et forbrukslån kan være en mye bedre løsning for å dekke uforutsette utgifter.

Høy rente på kredittkort

Utfordringen med kredittkort er at renten er svært høy. Det betyr at dersom du pådrar deg mye kredittkortgjeld kan det bli vanskelig å betale det ned igjen. Når renten er så høy blir det vanskeligere å nedbetale gjelden.

Søk om forbrukslån her

Ulemper med kredittkort

Kredittkortgjeld kan bli et stort problem for din økonomi hvis du mister kontrollen på det. Det er flere ulempler med å pådra seg denne typen dyr gjeld:

  • Skyhøy effektiv rente (opp til 50%). Kilde: Finansportalen.
  • Gjelden er vanskelig å nullstille da hele det utestående beløpet må betales inn
  • Kan føre til impulskjøp en egentlig ikke har råd til
  • En venner seg til en høyere levestandard enn det økonomien tillater

Utforutsette utgifter

Det er mange grunner til å trenge penger til uforutsette utgifter. Det kan være en stor tannlegeregning, en bilreparasjon eller lekkasje på hytta. Når du ser etter måter å finansiere dette på er det lett å ty til et kredittkort. Da er det lurt å ta en ekstra runde og se på alternativer. Forbrukslån er et svært godt alternativ til kredittkort, da renten er mye gunstigere på denne typen lån.

Lavere rente med forbrukslån

Et forbrukslån fra Vende Finans har lavere rente enn kredittkortene på det norske markedet. Hvorfor skal du betale 25-30% rente på pengene dine når du kan få et forbrukslån med langt lavere rente?

Fordeler med forbrukslån kontra kredittkort

  • Betraktelig lavere rente (f.eks. gjennomsnittlig effektiv rente på 11,71% kontra gjennomsnittlig effektiv rente 26,73%)
  • Ett gebyr kontra flere gebyrer på flere kredittkortlån
  • Fast tilbakebetalingsbeløp/ingen overraskelser/forutsigbar økonomi
  • Begrenset tidsrom på gjelden

Forbrukslån er dermed et langt bedre alternativ enn kredittkort hvis du trenger penger til uforutsette utgifter.

Søk om forbrukslån her