Main content

Ofte Stilte Spørsmål

Her har vi samlet spørsmål og svar som mange av våre kunder lurer på. Finner du ikke svaret her så ring oss på telefon 56 91 5000. Vi hjelper deg gjerne!

Refinansiering, samle andre lån og kreditter

Trenger jeg sikkerhet for å få lån eller forbrukslån?

Nei, vi krever verken kausjonist, pant eller annen form for sikkerhet.

Hvilken rente vil jeg få på mitt forbrukslån?

Renten på forbrukslån fastsettes individuelt av bankene, og vil derfor variere. Hver enkelt bank gjør en helhetsvurdering ut fra opplysningene du har oppgitt og de kredittopplysningene som er innhentet, og setter så en rente på forbrukslånet. Gjennom Vende Finans får du flere tilbud med bare én søknad – noe som øker sannsynligheten for å få de beste rentevilkårene. Nyttig tips: En medsøker betyr ofte lavere risiko for banken, noe som også kan bety lavere rente på lånet ditt.

Ring oss på 56 91 5000 om du har spørsmål og trenger hjelp til å fylle ut din søknad.

Hvorfor skal jeg refinansiere?

Å samle alle lån og kreditter til et lån er alltid en fordel. Det vil gi deg bedre økonomisk oversikt og som regel bedre vilkår. Du sparer også mye i form av gebyrer. 

Har du utestående på kredittkort er sannsynligheten høy for at du betaler mellom 25-30% effektiv rente på dette. 

Hvordan kan jeg låne mer penger dersom jeg allerede har lån?

Dersom du allerede har lån men ønsker å øke beløpet kan du søke om refinansiering hos Vende Finans. Det er ikke mulig å søke refinansiering dersom lånet har gått til inkasso.

Søknadsprosessen, søke lån hos Vende Finans

Jeg har ikke Bank-ID fra banken som har gitt meg et lånetilbud. Hva gjør jeg?

Du kan bruke samme Bank-ID i alle banker. Dersom du får problemer med signering med Bank-ID kan du gjerne ta kontakt på telefon 56 91 5000, så skal vi hjelpe deg. Vi anbefaler å signere lånetilbudet på PC fremfor på mobil/ nettbrett.

Når blir lånet mitt utbetalt?

Så snart du har signert lånetilbudet med Bank-ID og evt. sendt inn dokumentasjon vil saksbehandlingen gå fortløpende. Merk deg at banken kan behøve mer informasjon selv etter signering/ innsendt dokumentasjon. Derfor er det fint om du er tilgjengelig på telefon og/eller e-post. Når lånet ditt blir lagt til utbetaling må det beregnes vanlig overføringstid mellom bankene på 1-3 virkedager. 

Hva kan lånet brukes til?

Det bestemmer du! Når lånet er utbetalt er det dine penger og du kan bruke lånet til akkurat det du vil.

Hvor mye kan jeg få låne?

Du kan søke om lån mellom 10.000 og 500.000 kroner. På grunnlag av de opplysningene du oppgir i søknaden og kredittvurderinger gjør bankene en helhetsvurdering på hvor mye de kan tilby deg. Deretter bevilger de et lånebeløp. Det er ikke farlig å søke om for høyt beløp, dersom bankene mener det er for mye nedjusterer de beløpet før de kommer med et tilbud slik at det er et lån du kan leve godt med. Vi ser ofte at det å søke to sammen øker muligheten for å få innvilget ønsket lånesum.

Hvorfor får jeg avslag?

Det kan være flere grunner til at du får avslag på din søknad om forbrukslån. Avslaget betyr at ett eller flere av kriteriene for å få innvilget forbrukslån ikke er oppfylt.

For å søke lån gjennom Vende Finans må du:

  • Være over 25 år.
  • Ha en inntekt over 180 000 kr brutto i året.
  • Ikke ha betalingsanmerkninger, inkassogjeld eller gjeldsordning.
  • Være norsk statsborger.
  • Selvstendig næringsdrivende: Må ha vært registrert i Brønnøysund-registeret i mer enn 3 år.

Det kan også skyldes at du allerede har søkt hos våre samarbeidsbanker gjennom andre kanaler.

Trenger dere å snakke med meg for å søke lån?

Nei. Du velger selv om du ønsker å søke på nett og kommunisere via post [at] vendefinans.no (e-post), eller om du vil ringe oss på 56 91 5000 og snakke med en av våre kundekonsulenter.

Hos Vende Finans legger vi til rette for at du skal kunne søke lån slik du selv ønsker. Send oss en melding og gi beskjed hvordan du ønsker å ha det!

Er det forskjell på å søke om refinansiering eller forbrukslån?

Dersom du søker om refinansiering av eksisterende forbruksgjeld vil banken sannsynligvis kunne gi deg et høyere beløp enn om du kun søker friske midler.

Det er også en fordel å ha kun et lån å forholde seg til, da får du bedre oversikt og som regel lavere kostnader.

Banken etterlyser Skattemelding og kopi av siste lønnslipp. Hvor skal jeg sende dette?

For raskere saksbehandling kan du sende dokumentene direkte til Vende Finans. Bruk e-post post [at] vendefinans.no 

Hvor og hvordan får jeg lastet ned Skattemeldingen?

Du finner Skattemeldingen på www.altinn.no. Logg deg inn med Bank-ID, og se etter Skattemelding 2016 under "min meldingsboks". Skattemeldingen kan videre lastes ned som en PDF-fil som du kan sende som et vedlegg til post [at] vendefinans.no. En annen løsning er å ta bilde med mobiltelefonen din og sende dokumentet som et bilde til post [at] vendefinans.no. Det er i så tilfelle viktig at all informasjon kommer med på bildet.

Jeg mottar inntekt fra NAV. Hvor kan jeg finne utbetalingsoversikten min?

www.nav.no kan du logge deg inn på "ditt NAV". Her finner du en oversikt over alle utbetalinger du mottar fra NAV. Når du har valgt en periode for utbetaling kan du lagre oversikten på PC-en og siden sende den som et vedlegg til post [at] vendefinans.no. En annen løsning er å ta bilde med mobiltelefonen din og sende dokumentet som et bilde til post [at] vendefinans.no. Det er i så tilfelle viktig at all informasjon kommer med på bildet, herunder hvilken type utbetaling der er, hvem det er utbetalt til, og dato for utbetaling.

Nedbetaling, å betale tilbake lånet

Hvor lang nedbetalingstid bør jeg velge?

Du bør velge en nedbetalingstid som gir deg en månedlig lånekostnad som du kan leve godt med. Bruk lånekalkulatoren eller ring oss på 56 91 5000 for å finne ut hva et lån vil koste deg i måneden. Husk at du alltid kan betale inn ekstra hvis du har litt til overs en måned.

Kan jeg forkorte nedbetalingstiden?

Du kan alltid betale tilbake et lån raskere enn nedbetalingstiden tilsier. På din månedlige faktura fra banken er det oppført et minimumsbeløp som må betales hver måned, men du kan selvsagt velge å betale inn et høyere beløp. Du kan også innfri hele eller deler av lånet når du måtte ønske. 

Kan jeg øke nedbetalingstiden etter at lånet er utbetalt?

Som hovedregel nei. Det er derfor lurt å velge en nedbetalingstid som gir en månedlig kostnad du lever godt med og heller betale inn ekstra når du har mulighet til det.