Main content

Sparer tusenvis på å refinansiere

30 mai, 2018

Refinansiering fører ofte til lavere kostnader og bedre økonomistyring. Se hvor mye du kan oppnå ved å samle lånene dine.

Ved utgangen av 2017 hadde vi nordmenn over 100 milliarder kroner i samlet forbrukslån. Halvparten av dette er svært dyre kredittkortlån, og lånemengden vokser kraftig inn i 2018. Mange har også forbrukslån hos flere ulike långivere, og dette medfører ofte unødvendig høye kostnader og rotete økonomi.

Fordelene ved å samle lånene på ett sted kan være både mange og lønnsomme. KariAnn Minde (bilde) er leder for kundesenteret hos Vende Finans, og støtter oppfordringen om å refinansiere dyre smålån for å kutte kostnader.

– Vi anbefaler helt klart å refinansiere, prøve å få samlet mest mulig av eksisterende forbruksgjeld hos én långiver. Dette gir bedre oversikt, færre gebyrer og i de aller fleste tilfellene en god del besparelser i kroner og ører hver måned, forteller Minde.

– På sikt vil også Skattemeldingen bli renere. Det kan ha stor betydning for senere låneopptak.

Vende Finans er en finansagent som formidler lån, og i hovedsak forbrukslån og refinansiering. På vegne av kundene fremforhandles best mulig rente betingelser hos en lang rekke banker, og Vende tilbyr på den måten svært gunstige lånebetingelser overfor kundene.

LES MER: Se hvordan Vende Finans jobber for å redusere utgiftene dine

For Vende er det viktig at prosessen med refinansiering blir så ukomplisert som mulig. Derfor har de laget et opplegg som gjør veien frem svært smidig og enkel.

– Vi veileder kundene individuelt, fortrinnsvis per telefon og først gjerne i forkant av en søknad. Selv om søknadskjemaet på nett er svært enkelt er det ofte en fordel om vi hjelper kunden med å sette opp søknaden slik at vi får med all nødvendig informasjon i første runde, sier Minde.

– Dette medfører at resten av prosessen går smertefritt.

Har du noen generelle finansielle tips og råd til folk flest?

– Før låneopptak, lag en oversikt for hvilket beløp du faktisk trenger. Vi ser gang på gang at kundene rett og slett ikke låner tilstrekkelig, og de kommer tilbake og trenger mer etter kort tid. Et eksempel kan være der kunde søker et lån på femti tusen fordi han vil pusse opp et par rom i huset. Lånet blir innvilget, penger kommer på konto og oppussingen begynner. Men etter hvert som arbeidet skrider frem «spiser det på seg». Da ser vi at noen tyr til kredittkort for å komme i havn, noe som gjør prosjektet betraktelig dyrere enn nødvendig.

– Da er det viktig å låne tilstrekkelig i første omgang, understreker Minde.

LES MER: Slik går du frem for å refinansiere lånene dine

Eksemplene på kunder som har opplevd betydelige besparelser som følge av refinansiering er mange. Selv om enkelte banker gir avslag på refinansiering, er det på ingen måte sikkert at slaget er tapt.

Når kundene sier de har fått ett nytt liv etter å ha fått hjelp av oss, er selvsagt svært hyggelig.

– KariAnn Minde, leder for kundeservice i Vende Finans

– Vi fikk inn en voksen kvinne og eneforsørger til to barn. Hun hadde et betydelig boliglån, et mindre billån samt flere smålån som totalt beløp seg til nesten tre hundre tusen. Flere banker hadde gitt henne avslag på søknad om refinansiering.

Vende Finans tok direkte kontakt med kunden og oppfordret henne til å sende dem Skattemelding og siste lønnslipp for ny vurdering. Etter en gjennomgang, bidro Vende til å avdekke at kunden kunne vise til ekstrainntekter som tidligere ikke var tatt hensyn til.

– På grunnlag av de oppdaterte dokumentene innvilget en av våre banker full refinansiering av alle kundes ni smålån og kreditter. Dette førte til en besparelse på flere tusen kroner per måned, forteller Minde.

Et betydelig antall kunder opplever å få redusert månedskostnadene sine betraktelig ved hjelp fra Vende Finans. For KariAnn Minde hos Vende Finans er det viktigst at kundene opplever at de faktisk utgjør en forskjell.

– Når kundene sier de har fått ett nytt liv etter å ha fått hjelp av oss, er selvsagt svært hyggelig.

 

Søk om refinansiering

 

Renteeksempel: 65.000 over 5 år med nominell rente 10,49% og etableringsgebyr kr 950, termingebyr kr 0, gir effektiv rente 11,71%. Kostnad kr. 20.034, totalt kr 85.034.