Main content

Hva er refinansiering av forbrukslån, kreditter og kredittkortgjeld?

12 september, 2017

Har du dyre smålån og kredittkort som betales hver måned? Da kan du spare mye på å refinansiere disse med forbrukslån uten sikkerhet gjennom Vende Finans.

Når du refinansierer tar du opp ett lån og betaler ned andre lån – enten det er et eldre lån, flere smålån, varekjøp med betalingsutsettelse eller kredittkortgjeld.  Ved å refinansiere får du både en lavere lånerente og betaler mindre i gebyrer. Dermed sparer du penger.

En refinansiering av flere lån uten sikkerhet gir deg bedre oversikt, med én faktura. Du kan også oppnå en lengre nedbetalingstid og dermed betale et lavere beløp hver måned. Nedbetalingstid kan likevel ikke være lenger enn den lengste løpetiden på de lånene du refinansierer. Gjennom Vende Finans kan du få opp til 15 års nedbetalingstid. Du kan innfri eller betale ned lånet helt eller delvis når du selv vil.

Hvorfor bør jeg refinansiere forbrukslån, handlekreditter og kredittkortgjeld?

Å refinansiere lån handler ikke om å kvitte seg med gjeld. Derimot flytter du ett eller flere lån over til en annen bank eller kreditor som kan tilby en lavere rente og bedre betingelser.

Refinansiering er svært fordelaktig for deg som har et lån med høy rente, eller om du har flere smålån, kreditter eller kredittkortgjeld med høye kostnader. Etter refinansieringbetaler du kun gebyr til én bank eller kreditor. Da trenger du ikke lenger å forholde deg til mange forskjellige banker eller kredittkortselskaper som alle skal ha de samme høye gebyrene.

Kan jeg få bedre betingelser på smålån?

Se for deg at du sliter med gammel gjeld i form av flere dyre kredittkort og kanskje et smålån. Det vil da lønne seg å samle disse og søke om refinansiering til ett lån. Pengene du sparer på å refinansiere kan du gjerne benytte til å betale ned lånet ditt fortere – eller kose deg litt ekstra i hverdagen. Husk at du bare betaler renter på utestående beløp. Det vil alltid lønne seg å betale ned gjelden raskere. 

Hvor mye kan jeg spare på å refinansiere gjeld?

Nøyaktig hvor mye du kan spare avhenger av flere kriterier:

  • Hvor mye lån du har
  • Hvilken rente du har
  • Hvor høye gebyrer du betaler
  • Hvor mange lån du har

Har du dyr kredittkortgjeld kan du ha en effektiv rente på rundt 25–30 %. Det er dyrt! Gjennom en refinansiering til forbrukslån kan du oppnå en rente rundt 15 %. Det sier seg selv at dette er en betydelig besparelse! Mange sparer omtrent 30-50% av rente- og gebyrkostnadene ved å refinansiere smålån, kreditter og kredittkortgjeld. Du kan se hvor mye du sparer i vår refinansieringskalkulator.

Husk at dette er noe du må gjøre før du eventuelt kommer i en situasjon der du sliter med nedbetalingen og får betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Da vil det være vanskelig å få refinansiert. Det lønner seg derfor å refinansiere gjelden på kredittkortene dine eller forbrukslånene dine før det er for sent.

Hvordan søker jeg refinansiering av lån, kreditter og kredittkortgjeld?

Å søke refinansiering av forbrukslån, kreditter og kredittkortgjeld er ikke vanskelig. Hos oss får du hjelp gjennom hele søkeprosessen. Effektivt, gratis og uforpliktende. 

Det du må gjøre er å fylle inn ønsket lånebeløp og noen enkle personopplysninger. Da sender vi lånesøknaden din ut på anbud til flere norske banker. Neste steg er at du mottar uforpliktende tilbud fra flere banker og velger det lånetilbudet som passer best for deg.

Ved å søke gjennom oss sparer du mye tid og frustrasjon med å lete etter lånetilbud og gjenta opplysningene dine gang på gang for bankene.

 

Søk om refinansiering